Promovisan novi roman Branka Brđanina

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu večeras je promovisan novi roman Branka Brđanina Bajovića „Arhistrateg, činonačalnik – Put u vrijeme. Smrti“ u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstava Istočno Sarajevo.
Govoreći o Brđaninovom romanu, profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Saša Knežević rekao je da je riječ o djelu za odabranu čitalačku publiku.

„Ta komunikacija pisca i čitaoca je specifična. Pisac može prosto da ima tendenciju da komunicira sa širokom publikom ili samo sa onima koji su sposobni da taj roman razumiju“, rekao je on.

Knežević je napomenuo da su u tekstu Branka Brđanina Bajovića dva romana utkana u jedno djelo, te da predstavlja nastavak prethodnog romana „Sarajevo, Sarajevo /Put u prisvajanje/“.

„Da budem iskren, nema pretjeranog smisla čitati posljednji roman ako niste čitali prethodna dva. Zaista sam začuđen sa koliko pažnje piše Branko Brđanin, a riječ je o skupu likova koji se manje-više pojavljuju u četiri romana“, kaže Knežević.

Brđanin je rekao da knjiga „Arhistrateg, činonačalnik – Put u vrijeme. Smrti“ sa prethodno objavljenim djelima čini sedam romana najavivši i osmi koji će izaći za dvije godine.

Roman je premijerno promovisan na Beogradskom sajmu knjiga.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare