Promocijom studenata obilježeno 29 godina rada Ekonomskog fakulteta

0

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je danas 70 godina postojanja i 29 godina rada u Republici Srpskoj promocijom 45 diplomiranih ekonomista i sedam mastera ekonomije.

Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Marko Đogo rekao je novinarima da je ove godine u odnosu na ranije nešto manje diplomiranih studenata zbog posljedice demografskih kretanja, ali da na ovom fakultetu uvode novine kako bi taj broj povećali u budućnosti.

Đogo je istakao da su za 29 godina na Fakultetu mnogo toga uradili i postigli, te izdvojio reviziju prvog ciklusa studija prije tri godine i uvođenje novog studijskog programa digitalna transformacija.

„To je bio veliki iskorak i obuhvata kombinaciju znanja iz ekonomije i informatike i računarstva. Taj smjer će obilježiti godine pred nama“, naglasio je Đogo i dodao da se radi i na otvaranju doktorskih studija.

On je rekao da su danas osnovali poslovni savjet kao savjetodavno tijelo sačinjeno od poslodavaca koji treba da Ekonomskom fakultetu daju sugestije o tome da li su nastavni planovi i programi usklađeni sa potrebama tržišta rada.

Đogo je dodao da su povodom obilježavanja Dana fakulteta u tri dana organizovali niz aktivnosti – od koncerta, radionica, predavanja, mini sajma knjiga, a završavaju dodjelom diploma studentima koji su je zaradili svojim radom i trudom.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić istakao da je da Ekonomski fakultet važan član Univerziteta.

„Sama tradicija rada Fakulteta dovoljno govori da je to ustanova sa korijenima. Na ovom fakultetu se iškolovao i školuje izuzetno kvalitetan kadar, a neki su postali važne ličnosti društvene, političke i poslovne zajednice u Republici Srpskoj“, rekao je Kulić.

Master ekonomije na Ekonomskom fakultetu Pale sa prosjekom 10 Miroslav Perović rekao je da imao priliku da uči od vrhunskih stručnjaka i da usavrši svoja znanja.

Perović, koji je trenutno nezaposlen, planira da studiranje nastavi na doktorskim studijama na Palama.

Diplomirani ekonomista Jelena Simović rekla je da je fakultet završila prosjekom 9,80 i da je upisala master studije na Ekonomskom fakultetu Pale zahvaljujući kvalitetu znanja i vještina koje je stekla.

Ona je navela da ova visokoobrazovna ustanova nudi velike mogućnosti studentima u daljoj edukaciji, te budućim studentima preporučila da upišu ekonomiju jer nudi perspektivu i širok spektar u pronalaženju posla.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare