Promocija turizma Sarajevsko-romanijske regije

0

Promocija turizma Sarajevsko-romanijske regije, ali i svih privrednih grana koje se vežu za turizam, jedan je od značajnijih zadataka Područne privredne komore Istočno Sarajevo.


Direktor ove područne privredne komore Vinka Mićić rekla je Srni da ih činjenica da su Jahorina, Romanija, kao i ostali turistički potencijali na dohvat ruke, dodatno motiviše da stalno razvijaju i promovišu kako zimski, tako i ljetni turizam.

“Zbog toga smo i ove godine učestvovali u organizaciji Drugog međunarodnog sajma poljoprivrede i turizma “Pale 2013″, koji će biti održan od 25. do 27. septembra”, istakla je Mićićeva.

On je dodala da je osnovni cilj Komore da na ovom sajmu okupi što više izlagača sa različitim iskustvima, te im omogući da ta iskustva međusobno razmijene putem formalnih i neformalnih razgovora i susreta.

Prema njenim riječima, na području Sarajevsko–romanijske regije do sada nije bilo ovakvih manifestacija, a na ovom sajmu će, osim izlagača iz BiH, biti prisutni i izlagači iz zemalja okruženja.

Na sajmu će proizvode predstaviti proizvođači hrane, organske hrane, ljekovitog bilja, proizvođači opreme za farmere, a biće i široka ponuda sadnog materijala i mehanizacije, kao i ručnih radova i suvenira.

“Komora će i ovaj put iskoristiti priliku i na sajmu predstaviti privredu cijele Republike Srpske putem projekta promocije domaće proizvodnje “Naše je bolje”, naglasila je Mićićeva.

Organizatori sajma su nevladina organizacija “Novi biznis” Pale i Područna privredna komora Istočno Sarajevo.

Sajam je podržao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Otvaranje Drugog međunarodnog sajma poljoprivrede i turizma “Pale 2013” planirano je u srijedu, 25. septembra u 11.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments