Promocija knjige Suada Džanka „Sretina koliba i ostale priče“

1

26. avgusta u 18.00 časova u Kulturnom centru Pale će biti održana promocija knjige Suada Džanka „Sretina koliba i ostale priče“.

Suad Džanko rođen je 26.08.1957. godine u Višegradu. Osnovnu školu je završio na Palama i dobar dio života je proveo na Koranu. Danas živi i radi u Dizeldorfu, gdje je magistrirao na njemačkom Univerzitetu na odsjeku za istoriju.

„Kad pomislim na moje vrijeme provedeno na Palama uvijek mi neka toplina oko srca. Ja sam svoje najljepše godine darovao Palama i one su mi se stostruko zbog toga odužile“, izjavio je Džanko u jednom od svojih intervjua za naš portal.

U svojoj knjizi sa sjetom prepričava dogodovštine iz perioda kada je živio u Palama. Svojim nostalgičnim pričama, onima koji se sjećaju tog perioda, vraća uspomene i osmijeh na lice, a mlađe generacije “odvodi” u neki sasvim novi svijet.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Baš se radujem promociji jer sam čitala sve reportaže po nekoliko puta i uživala. Dobro se sjećam tog vremena i dešavanja. A Suad me podsjetio na to divno vrijeme u kojem smo bili srećni i bezbrižni.