Promocija Jahorine i Istočnog Sarajeva

0

Više od 60 odsto turista na Jahorini dolazi iz Srbije, što govori da je ta planina jedna od omiljenih za ljubitelje skijanja iz Srbije, rečeno je danas u Beogradu gdje je, u okviru Zimskog sajma turizma, predstavljena zimska turistička ponuda Jahorine za narednu sezonu i grada Istočno Sarajevo.Turističku ponudu su zajednički predstavili Turistička organizacija Istočno Sarajevo, Olimpijski centar “Jahorina” i Udruženje hotelijera “Jahorina”, koje na danas otvorenom Zimskom sajmu turizma na Beogradskom sajmu imaju zajednički štand.


U okviru prezentacije, Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji i Turističkoj organizaciji Beograda uručeno je priznanje “Srebrna pahuljica”, koje dodjeljuje Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo za dugogodišnju afirmaciju turističkih vrijednosti Jahorine.

Priznanje je u ime Predstavništva Srpske u Beogradu primio direktor Predstavništva Mlađen Cicović, a u ime Turističke organizacije Beograda njen direktor Dejan Veselinov.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Savo Kovač rekao je Srni da je ova prezentacija najbolji način za skretanje pažnje na turistička mjesta u Istočnom Sarajevu, a prije svega na olimpijsku ljepoticu Jahorinu.

On je naveo da je prošle godine na prostoru Istočnog Sarajeva ostvareno oko 100.000 noćenja turista, najviše iz Srbije, a zatim iz Hrvatske i Slovenije.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Branko Koroman rekao je da je na Jahorini, koja se može mjeriti sa svim zimskim turističkim centrima u regionu, već otvorena zimska turistička sezona, a privodi se kraju promovisanje turističke ponude na nekim ciljanim tržištima, kao što su Zagreb, LJubljana i Beograd.

“Jahorina i ove godine ima neke novitete za posjetioce, a završen je i projekat instalacije `haube`. U toku je završetak garaže na Poljicama, kao i šestosjeda na Skočinama vrijednog više od devet miliona KM, koji će, vjerovatno, biti otvoreni pred novogodišnje praznike”, rekao je Koroman.

On je rekao da se u Jahorinu stalno investira, poput vještačkog osnježavanja staze Skočine, a iduće godine je planiran nastavak vještačkog osnježavanja i predstavljanje trogodišnje vizije za Olimpijski centar “Jahorina”.

Govoreći o dobijenom priznanju, Cicović je rekao Srni da promocija Jahorine predstavlja posebno zadovoljstvo, posebno kada se postignu određeni rezultati, te da Predstavništvo Srpske u Srbiji daje svoj doprinos da se turistički potencijali iskoriste maksimalno.

Cicović je rekao da je Vlada Republike Srpske posebno dosta investirala u infrastrukturu na Jahorini, te dodao da sama činjenica da je više od 60 odsto turista na Jahorini iz Srbije govori da je ta planina jedna od najomiljenih za ljubitelje skijanja iz Srbije, pa joj ne treba neka posebna prezentacija, nego samo predstavljanje noviteta.

Veselinov je izrazio zadovoljstvo zbog dobijenog priznanja, napominjući da Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Istočnog Sarajeva imaju potpisan protokol o saradnji i da se međusobno pomažu i promovišu.

On je rekao, na prezentaciji u beogradskom hotelu “Butik” na Dedinju, da je Jahorina aktuelna s obzirom na svoju zimsku ponudu, uslove za skijanje, prirodu, atmosferu i gastronomsku ponudu, te pozvao Beograđane da svoje zimske odmore provedu na Jahorini.

U Beogradu je danas otvoren 27. Međunarodni sajam zimskog turizma “Ekspo-zim 2012” na kome Turistička organizacija Istočno Sarajevo, Olimpijski centar “Jahorina” i Udruženje hotelijera “Jahorina” na zajedničkom štandu predstavljaju Jahorinu i njenu turističku ponudu za narednu zimsku sezonu.

Na sajmu je predstavljena ukupna turistička ponuda Istočnog Sarajeva, sa akcentom na Jahorinu i novi šestorosjed koji će od ove sezone biti u funkciji na stazi Skočine i koji će doprinijeti bržem i boljem transportu skijaša i njihovoj bezbjednosti.

Cijena smještaja na Jahorini za jednu osobu iznosi između 20 evra i 120 evra dnevno, u zavisnosti od kategorije smještaja i dijela sezone. Dnevna ski karta košta oko 17 evra, a sedmodnevna 92 evra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments