Projektom bilo obuhvaćeno 70 mališana

0

SOKOLAC – Ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje sa Sokoca posjetili su predstavnici UNICEF-a i organizacije „Dubai-kers“ iz Dubaija, koji su pomogli realizaciju projekta pod nazivom „Povećajmo mogućnost djeci za rano učenje“, kojim je bilo obuhvaćeno 70 mališana ove ustanove.
Direktor ove ustanove Biljana Kosorić rekla je danas novinarima da je ovaj projekat realizovan od januara do juna prošle godine po tri časa dnevno, a mališani su bili raspoređeni u tri vaspitno obrazovne grupe.

Ona je napomenula da su finansijeri na ovome projektu bili resorno ministarstvo i „Dubai kers“. Program je bio besplatan za svu djecu, a realizovano je više programskih sadržaja.

Prema njenim riječima, u ovoj ustanovi svake godine, u saradnji sa resornim ministarstvom, bude realizovan tromjesečni skraćeni program kao oblik pripreme djece za školu po tri časa dnevno.

Kosorićeva je podsjetila da je glavni i osnovni cilj projekta bio povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem, a ovim programom je bilo obuhvaćeno oko 90 odsto mališana.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare