Program „Operacije kino“ od 29. marta do 01. aprila

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – LJubitelji filma će u Istočnom Novom Sarajevu od 29. marta do 1. aprila moći da pogledaju repertoar projekta putujućeg kina Sarajevo film festivala pod nazivom „Operacija kino“.

Na repertoaru „Operacije kino“ u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu biće filmovi „Ovo mora da je to mjesto“, „Svi iz naše porodice“, „Sveti motori“, „Policajac“, „One“ i „Tabu“.

Najmlađi ljubitelji filma moći će da pogledaju filmove „Marko Makako“ i „Tajna kuće krokodila“, koji su sinhronizovani, saopšteno je iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Publici u Istočnom Novom Sarajevu biće predstavljen i film mladog režisera Kenana Musića – „Svjetla grada“, koji je svjetsku premijeru imao nedavno u Sarajevu.

Ulaz na sve projekcije filmova, koje će biti održane u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, je besplatan.

Ovaj projekat do sada je predstavljen u Zvorniku, Mostaru i Širokom Brijegu.

„Operacija kino“ je filmsko-obrazovni program koji Sarajevo film festival realizuje u saradnji sa Transilvanija internešnel film festivalom, Sofija internešnel film festivalom i Istanbul internešnel film festivalom, a uz podršku MEDIA Mundus EU i norveške Ambasade u Sarajevu.

Programi se razlikuju od zemlje do zemlje, mjesta do mjesta, ali osnova je ista – kvalitetan program i festivalsko iskustvo gledanja filmova postaju garant povratku publike kvalitetnom filmu u kino-salama i ljetnim kinima izvan festivalskih dana i uobičajenih festivalskih gradova.

Projekat je nastao s ciljem razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakše dostupnosti filma široj publici, što kao krajnji cilj ima povratak kina u svakodnevnicu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare