Proglašeni najbolji likovni i literarni radovi

0

ZVORNIK – U Zvorniku se danas održava Sedmi internacionalni festival djece gradova Evroregiona „Drina-Sava- Majevica“ pod nazivom „DRISAMA fest“.

U okviru prijepodnevnog programa pod nazivom „Čarolije boja, pisane riječi i instrumenata“ proglašeni su najbolji likovni i literarni radovi među 250 koliko ih je prispjelo iz skoro svih škola koje imaju učesnike na festivalu.

Direktor Dječijeg kulturnog centra u Bijeljini Blagiša Nikolić rekao je da je u oblasti likovnih stvaralaca najuspješnija bila Ajla Šindrić iz Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku, druga je bila Jokica Lazarević iz škole „Vasa Pelagić“ u Pelagićevu, treća Amra Jusić iz Osnovne škole u Sapni, dok je posebnu nagradu dobila Erna Voloder iz škole „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje.

Prvu nagradu za literarni rad dobila je Stefanela Đukić iz škole „Vasa Pelagić“ iz Pelagićeva, drugu Amra Alić iz Osnovne škole iz Teočaka i treću Igor Gligorović iz škole „Sveti Sava“ iz Zvornika, dok je dobitnik posebne nagrade Tamara Milinović iz Koceljeve.

„U prijepodnevnom dijelu manifestacije svoje umijeće pokazali su i učenici Osnovne muzičke škole iz Zvornika, a cijeli naš festival je zapravo prilika za afirmaciju djece i njihovog stvaralaštva“, rekao je Nikolić.

On je najavio da će u muzičkom dijelu Festivala, koji počinje u 17.00 časova u Rekreativno-sportskom centru u Zvorniku, učestvovati 19 izvođača iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Iz Srbije će učestvovati predstavnici škola iz Malog Zvornika, Loznice, Badovinaca i Koceljeve, iz Hrvatske predstavnica škole iz Gunje, iz Federacije BiH predstavnici škola iz Teočaka, Sapne i Tuzle, iz Republike Srpske učenici iz Lopara, Bijeljine, Šekovića, Ugljevika, Pelagićeva, Donjeg Žabara i četiri škole iz zvorničke opštine, te iz distrikta Brčko.

Organizator maniFestacije „DRISAMA Fest“ je Dječiji kulturni centar iz Bijeljine, a pokrovitelj opština Zvornik.

Umjetnički direktor Festivala je profesor Jovan Adamov, a voditelj Minja Subota.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare