Profesori Osnovne muzičke škole održali koncert

0

ZVORNIK – Profesori Osnovne muzičke škole Zvornik održali su večeras u Domu omladine koncert povodom Svjetskog dana muzike.


Na koncertu, koji je i poklon ove škole Zvorničanima, čuli su se različiti muzički stilovi, od klasične, evergrin, pa do zabavne i narodne muzike, a gost je bilo Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

Direktor škole LJubiša Popović napomenuo je da se od 2011. godine Zvornik pridružio velikoj porodici evropskih i svjetskih gradova koji obilježavaju Svjetski dan muzike.

On je dodao da je nastupom profesora Osnovna muzička škola zaključila svoju koncertnu sezonu do početka oktobra.

„Imali smo 18 nastupa od početka godine, kao i godišnji koncert učenika svih klasa. Nastavni rad škole zaključen je prošle sedmice i svi smo prezadovoljni, jer su naši učenici osvojili veliki broj nagrada na raznim takmičenjima, a uspješno smo organizovali i drugi Festival gitare `Zgitar fest`“, rekao je Popović.

Osnovna muzička škola u Zvorniku ima 220 učenika i 16 profesora. Osim instrumentalnih klasa – klavira, harmonike, gitare, violine, klarineta i flaute, postoje i klase solfeđa, teorije, hora, kamerne muzike i orkestra.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare