Produžiti pritvor osumljičenim za ubistva Srba u Goraždu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je da bude produžen pritvor za četiri osobe osumnjičene za zločin protiv ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti počinjen tokom 1992. godine u Goraždu.

Produženje pritvora za dva mjeseca zatraženo je za Muhameda Adžema, Senada Halilovića, Sulju Karkelju i Omera Uglješu, prenosi Birn.

“Tužilaštvo i dalje smatra da postoji bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi uticali na tok krivičnog postupka, eventualne saučesnike, kao i na prikrivače ovog djela i svjedoke”, rekao je tužilac Mirza Hukeljić.

Kao razlog za pritvor navedena je i opasnosti od narušavanja javnog reda i mira.

Prema informacijama iz Okružnog tužilaštva, Adžem, Halilović, Karkelja i Uglješa osumnjičeni da su u septembru 1992. godine u mjestu Kopači u opštini Novo Goražde, ubilio sedam zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske.

Vojnici Vojske Republike Srpske su u augustu 1992. zarobljeni na rejonu releja Trovrh, da bi zatim bili prebačeni i zadržani u prostorijama silosa u Kopačima i Policijske stanice u Goraždu, odakle su odvedeni i ubijeni.

Branioci osumnjičnih Omer Borovac i Mirza Hadžić zatražili su od Okružnog suda da odbije prijedlog Tužilaštva i da osumnjičene pusti iz pritvora.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odluku će donijeti naknadno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare