Продужена сезона гријања

0

Сезона гријања на Палама биће продужена због ниске температуре ваздуха и погоршања временских прилика, рекао је Срни вршилац дужности директора паљанског предузећа „Градске топлане“ Борис Гојковић.

Он је навео да је температура у претходном периоду била знатно изнад просјека за овај период године, те да продужавањем сезоне гријања желе да корисницима услуга колико је могуће амортизују нагло захлађење.

„Пратећи временску прогнозу за наредне дане, али и сходно могућностима предузећа које функционише у изузетно тешким условима, одлука о званичном крају текуће сезоне биће донесена накнадно“, истакао је Гојковић.

Гојковић је навео да су поједине топлане већ обуставиле испоруку топлотне енергије, док одређен број и даље ради, с тим што су оне прилично аутоматизоване, а у предузећу „Градске топлане“ Пале производни процес је заснован углавном на мануелном раду, са изузетно високим трошковима.

Он је додаје да ће испорука топлотне енергије, ипак, бити настављена иако је сезона гријања званично завршена 15. априла.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare