Produžena sezona grijanja

0

SOKOLAC – Sokolačka „Toplana“ nastaviće sa isporukom toplotne energije korisnicima sve dok prosječna dnevna temperatura ne bude 12 stepeni Celzijusovih, iako se danas u Republici Srpskoj i zvanično završava sezona grijanja, rekao je Srni direktor Javnog komunalnog preduzeća „Sokolac“ Dejan Tomić.

Tomić je napomenuo da ovo preduzeće, osim proizvodnje i prenosa toplotne energije, obavlja još tri djelatnosti – pruža pogrebne i usluge zajedničke komunalne potrošnje i vrši odvoz komunalnog otpada.

On je naglasio da se prošla poslovna godina u ovom preduzeću može ocijeniti kao dobra, iako su ukupna potraživanja ovog komunalnog preduzeća 650.000 KM, od čega korisnici 365.000 KM duguju za grijanje, za odvoz komunalnog otpada 120.000 KM, 7.000 KM za pogrebne usluge, a 158.000 su potraživanja za održavanje zelenih površina prema Programu zajedničke komunalne potrošnje.

„I pored toga što su potraživanja ovog preduzeća 650.000 KM, mi smo zadovoljni jer smo bez dana prekida i bez većeg kvara obezbijedili grijanje za naše korisnike. Bez primjedbi građana održavamo i čistimo zelene i javne površine na Sokocu i pružamo pogrebne usluge“, naveo je Tomić.

Tomić je izrazio nadu da će potraživanja ovog preduzeća biti naplaćena utuživanjem neredovnih platiša ili dogovorom sa korisnicima o reprogramu dugovanja, kako je to i ranije činjeno.

On je naveo da je za funkcionisanje sokolačke „Toplane“ u sezoni 2019/2020. godine potrošeno 16.800 metara kubnih drvne sječke i piljevine.

Tomić je naglasio da je ovo komunalno preduzeće obezbijedilo dovoljne količine osnovnog energenta za „Toplanu“ zahvaljujući pomoći i razumijevanju opštine Sokolac i lokalnog Šumskog gazdinstva „Romanija“.

On je istakao da radnici ovog komunalnog preduzeća održavanje gradske čistoće i odvoz smeća i komunalnog otpada obavljaju bez prekida i većih problema, pridržavajući se svih mjera zaštite od virusa korona koje donese Republički štab za vanredne situacije i Štab za vanredne situacije opštine Sokolac.

Javno komunalno preduzeće „Sokolac“, u čijem sastavu je i „Toplana“, osnovano je 2013. godine odlukom sokolačke Skupštine opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare