Prodajna izložba ukrasnih predmeta mališana iz vrtića

0
Prodajna izložba ukrasnih predmeta mališana iz vrtića

SOKOLAC – Mališani iz šest vaspitno-obrazovnih grupa sokolačkog vrtića učestvovali su večeras u Parohijskom domu na Sokocu na prodajnoj izložbi ukrasnih predmeta o temi „Vaskrs“, urađenih na kreativnim radionicama uz pomoć roditelja i vaspitačica, a zarađenim novcem kupiće nove igračke.

Direktor ove ustanove Biljana Kosorić rekla je Srni da sokolački vrtić već šestu godinu organizuje ovu prodajnu izložbu u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu u saradnji sa Crkvenom opštinom Sokolac.

Ona je navela da će od prikupljenih sredstava biti kupljene igračke koje će koristiti djeca u ovoj ustanovi.

„Ukrasne predmete izradili su mališani na kreativnim radionicama, na kojima su im u farbanju i šaranju vaskršnjih jaja, izradi korpica i vaskršnjih simbola radosti, pomagali roditelji i vaspitači“, istakla je Kosorićeva.

Ona je navela da je izložbi prisustovao veliki broj roditelja i zainteresovanih građana, kojima su mališani šest vrtićkih grupa /tri vrtićke cjelodnevne uzrasta od tri do šest godina i tri predškolske grupe/ na svojim štandovima zajedno sa vaspitačicama prodavali izaređene ukrasne predmete.

Kosorićeva je dodala da je ovom prodajnom izložbom zaokruženo šest aktivnosti u nizu, posvećenih dolazećim vaskršnjim praznicima.

Aleksandra Elez, majka troje djece, došla je na prodajnu izložbu da bi kupila neke od izrađenih predmeta i obradovala svog mališana Vasilija iz pripremnog odjeljenja, koji je izložio svoj rad i ponudio na prodaju.

Ona je istakla da je ideja o organizovanju prodajne izložbe i kreativne radionice sa roditeljima divna ideja i da kod djece stvara navike za kreativnošću od prvih dana boravka u vrtiću do pripreme za školu.

Protojerej stavrofor Zlatko Bogdanović iz Crkvene opštine Sokolac podržao je mališane sokolačkog vrtića u organizovanju još jedne u nizu aktivnosti, organizovane u čast vaskršnjih praznika i izrazio zadovoljstvo što najmađi u zajednici ovako spoznaju vjeru, dijele radost praznika na najbolji način i stiču radne navike kretivnim stvaranjem uz pomoć svojih najbližih, roditelja i vaspitača u vrtiću.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare