Procjenjivanje i planiranje u oblasti zaštite i spašavanja

0

KALINOVIK – Seminar o temi „Procjenjivanje i planiranje u oblasti zaštite i spasavanja“, koji se danas i sutra održava u Kalinoviku, doprinijeće unapređenju zaštite i spašavanja u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj – izjavio je Srni pomoćnik direktora Republičke uprave civilne zaštite /RUCZ/ Željko Janković.
On je istakao da će iskustva stečena na ovim seminarima biti praktično primijenjena na terenu u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

„U kontroli planova na nivou lokalnih zajednica primijetili smo veliki pomak u odnosu na raniji period“, naglasio je Janković.

Prema njegovim riječima, ovakvi seminari su održavani i ranije, a sada se ide korak dalje u procjenama i pravljenju planova.

„Pristupili smo metodi visokobaziranog dimenzioniranja u Agenciji za upravljanje vanrednim situacijama Danske /DEMA/, a to znači da se dobiju matrice na osnovu kojih se prave procjena rizika koji prijeti. Na osnovu te procjene rizika prave se eventualne preventivne i mjere oporavka“, pojasnio je Janković, dodajući da je DEMA-ina metodologija rada, izrade i procjene planova prihvaćena još prije osam godina.

On je naveo da na seminaru učestvuju ljudi koji se bave zaštitom i spašavanjem iz lokalnih zajednica sa područja istočne Hercegovine i sarajevsko-romanijske regije.

Sljedeći seminar biće održan u Prnjavoru, a potom u Novom Gradu. Ovakvim seminarima biće obuhvaćene sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

Seminar organizuje RUCZ u saradnji sa DEMA-om.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare