Problemi “BH gasa” utiču na rad “Sarajevogasa” u Istočnom Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Stalna prijetnja kompanije “BH gas” da će zbog velikog duga obustaviti isporuku gasa preduzeću “Sarajevogas” u Sarajevu, utiče i na rad ovog preduzeća u Istočnom Sarajevu, čiji sistem sada radi sa nižim pritiskom od potrebnog.


Direktor “Sarajevogasa” u Istočnom Sarajevu Slavo Krajišnik rekao je Srni da, zbog međusobnih potraživanja u lancu “Toplane” Sarajevo, “BH gas” i “Sarajevogas”, uvijek postoji opasnost da bude narušen sistem snabdijevanja potrošača gasom u Istočnom Sarajevu.

“Iako sva potraživanja i redovne obaveze na vrijeme izmirujemo, ta mogućnost postoji. Ovo pitanje se mora riješiti do naredne sezone grijanja, u protivnom biće velikih problema”, naglasio je Krajišnik.

Kada je riječ o gasu, Krajišnik smatra da Sarajevo i Istočno Sarajevo nemaju alternativu, jer ga nijedno drugo gorivo ni finansijski, niti tehnički ne može zamijeniti, jer bi to povećalo cijenu i uticalo na zagađenje okoline.

Prema njegovim riječima, naplata od malih potrošača gasa u Istočnom Sarajevu je dosta dobra, dok je izražen problem sa naplatom od preduzeća i budžetskih potrošača, dodajući da su najveći dužnici “Famos” i “Energoinvest – RAOP”.

“Cijena gasa ista je već tri godine. Za domaćinstva, sa PDV-om, ona iznosi 1,05 KM po metru kubnom, a za privredna preduzeća 1.10 KM”, naveo je Krajišnik.

“Sarajevogas” pruža usluge za više od 3.000 domaćinstava u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments