Problem – Linija razgraničenja na području Istočne Ilidže

0

ISTOČNO SARAJEVO – Stanovnici Ulice Vasilija Grđića u Istočnoj Ilidži odbili su da daju podatke članovima popisne komisije iz Federacije BiH, potvrdio je Srni predsjednik Popisne komisije Istočna Ilidža Nikola Golubović.

Golubović je rekao da su Srbi odbili da daju podatke popisivačima iz federalne Ilidže, koji su obavijestili Popisnu komisiju.

On je pojasnio da je ova ulica administrativno vezana za opštinu Istočna Ilidža, čiji stanari sve obaveze plaćaju Republici Srpskoj.

“Popisivač iz federalne Ilidže rekao nam je da u popisnom krugu ima 15 brojeva iz ove ulice. Problem je to što još niko nije definisao tu liniju. Ona je negdje u karte ucrtana kao takva, a na terenu život se odvija na drugi način”, naveo je Golubović.

Popisna komisija Istočne Ilidže kontaktirala je Zavod za statistiku Republike Srpske, gdje im je rečeno da su ovakvi problemi evidentirani i u drugim opštinama u oba entiteta.

“U toku su konsultacije kako da se ovi problemi riješe. Problem će se pokušati riješiti tako što će, na primjer, stanovnike Ulice Vasilija Grđića popisati popisivači iz Istočne Ilidže, a gdje su sporne ulice na nekoj drugoj liniji razgraničenja, da to budu federalni popisivači“, rekao je Golubović.

On je dodao da se čeka odgovor Agencije za statistiku BiH i entitetskih zavoda za statistiku, koji bi trebalo da nađu rješenje.

Na području ostalih opština Istočnog Sarajeva prvog dana popisa nisu zabilježeni problemi.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments