Problem bazena u Palama

0

U vrelom ljetnjem periodu u našem gradu postoji potreba za bazenom, na žalost, nijedan od postojećih nije aktivan. Oni koji su već izgarđeni ne rade poslednjih par godina, a planova za izgradnju novih – nema.

Jedini zatvoreni bazen u Palama se nalazi u Studentskom centru Pale na Koranu. Ovaj bazen nije aktivan već tri godine. Prema riječima direktora Studentskog centra Pale, gospodina Draga Ivanovića, najveći problem trenutno predstavlja neriješenost imovinsko-pravnih odnosa i neisplativost.

„Naime, objakat u kojem se nalazi bazen, ne nalazi se u vlasništvu Studentskog centra, već jedne firme iz Sarajeva, koja više ne postoji. To predstavlja zadršku za dalja ulaganja i nove projekte koji bi se pozabavili rekonstrukcijom bazena. Upravo zato je propao projekat vrijedan 56 000 KM, za rekonstrukciju bazena. Takođe, problem predstavljaju i finasije, jer nijedan bazen nije samoodrživ“, napominje Ivanović.

Zaposleni u Studentskom centru smatraju da bi se i to pitanje moglo riješiti kada bi se promijenila politika vođenja bazena. To bi se postiglo organizovanjem škola plivanja, iznajmljivanjem termina za velike firme i drugim načinima angažovanja kapaciteta bazena. Na žalost, ovo pitanje ostaje neriješeno do daljnjeg, budući da se ništa ne planira ni u budućnosti, upravo zbog komplikovanog imovinskog statusa objekta.

Otvoreni bazen u okviru kompleksa Kruna, takođe ne radi 2 godine. Vlasnici kažu da najveći problem predstavljaju visoki troškovi održavanja i mali broj sunčanih dana u godini. Iako su se obraćali lokalnim vlastima, nisu dobili nikakvu finasijsku podršku. Ipak, postoji mogućnost da sljedeće godine otvore bazen i pokušaju ponovo.

Dok se ne riješi ovaj veliki nedostatak u našem gradu, najbrži i najjednostavniji način je odlazak na Jahorinu. Određeni hoteli posjeduju bazene u okviru  svojih objekata, koji zadovoljavaju potrebe lokalnog stanovništva i turista.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/bazen-studentski-centar-pale/] width=[125] height=[90] title=[Bazen Studentski centar Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb125_] thumb_cache_dir=[thumbs125] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Autor:

Ivana Pavlović je rođena u Sarajevu 1988. godine. Ivana je diplomirani pravnik, učesnik brojnih projekata, radionica i volonterskih akcija. Drugi članci sa tagom Ivana Pavlović.


Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments