Probijena blokada puta Miljevina – Dobro Polje

0

FOČA – Dio magistralnog puta Miljevina – Dobro Polje, kroz kanjon rijeke Bistrice, ponovo je probijen, a prohodno je i preko Rogoja i Trnova, ali samo za hitne slučajeve jer postoji opasnost od lavina.
Ponovo je prohodan i magistralni put do graničnog prelaza na Šćepan Polju, a prohodnost se s teškom mukom održava i na magistralnom putu Foča – Tjentište. U dolini Sutjeske zavijano je dvadesetak sela i zaselaka, javlja dopisnik Srne.

U „Srbinjeputevima“ kažu da je njihova mehanizacija na putevima Miljevina – Dobro Polje i Dobro Polje – Kalinovik, gdje je juče proširivala kolovoz, ali je novi snijeg stvorio nove probleme.         

„Nastavili smo raščišćavanje puta Bakić – Zavajit – Čelebići, gdje je palo pola metra novog snijega i gdje su na pojedinim mjestima smetovi viši od dva metra“, rekao je Srni Neđo Pavlović, direktor „Srbinjeputeva“.

Stari put Miljevina – Kalinovik, preko prevoja Vratlo, uz koji gravitira desetak sela, još nije pročišćen.

Opštinskom Kriznom štabu za vanredne situacije jutros je po nalogu Vlade Republike Srpske na ispomoć predata jedna teška mašina, koja bi trebalo da čisti put Trojangla – Štavalj – Vrbnica, koji je 11 dana zavijan.

Juče je raščićeno nekoliko lokalnih puteva u seoskim područjima, ali ih je novi snijeg ponovo blokirao.

Kada je riječ o snabdijevanju strujom, najteže je u Boljarodini, selu do kojeg električari ne mogu da dođu, kao i na području Kmura, gdje je je telekomunikacioni i relejni predajnik osam dana bez električne energije.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare