Privući italijanske turiste

2
Privući italijanske turiste

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i ambasador Italije u BiH Nikola Minasi razgovarali su danas u Palama o budućoj saradnji i razvoju turizma i privrede u ovoj opštini.

Minasi je izrazio nadu da će u budućnosti imati priliku da bolje upozna ovu opštinu, pogotovo kada je riječ o mogućnostima za investiranje.

„Investicije se odnose na drvni sektor, ali i na turizam. Turizam je jako interesantan i bilo bi dobro kada bismo mogli privući turiste iz Italije koji dolaze u Sarajevo da posjete i opštinu Pale, iako postoji ekonomski sistem koji je poprilično razrađen, a koji se još može poboljšati“, izjavio je Minasi novinarima.

Privući italijanske turiste

On je dodao da će u pogledu pruvlačenja turista bolje iskoristiti Evropske omladinske olimpijske igre 2019. godine.

Jugović je rekao da je sa ambasadorom Italije razgovarao o poslovnoj saradnji, s obzirom na to da opština počinje sa stvaranjem poslovne zone na lokalitetu Famosa-Koran, te istakao da očekuje posjetu privrednika iz Italije.

On je dodao da je sa Minasijem nakon sastanka posjetio više destinacija na području opštine Pale da bi predstavili Pale kao dobru i kvalitetnu sredinu za življenje.

Načelnik opštine Pale i ambasador Italije u BiH posjetili su kulturne znamenitosti – Ceković kuću i muzej, Rimokatoličku crkvu, Jahorinu i Univerzitet.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Turiste necemo privuci a sumu cemo prodati.Turisticki im nemamo sta ponuditi.Ne treba se zavaravarti da ce Italijan doci da skija na Jahorini.

Nemojte tako, vidite koliko se trude da privuku Italijanske turiste. Pa gdje će oni skijati ako neće na Jahorini. Nemaju oni neku ski ponudu, svega 5883.6 km staza i 1831 ski transport. Alta Badija, Madona de Kampiljo, u ostalom da ne nebrajam, možete pogledati na linku: http://www.skiresort.info/ski-resorts/italy/ su zastarili i samo Jahorina Italijane spašava. E kada bi ovi naši imali ikakav plan, to bi čudo bilo.