Privremena obustava nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Nastava u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u opštini Istočno Novo Sarajevo biće obustavljena od sutra do 9. marta zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo su naveli da je načelnik Jovan Katić uputio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske urgenciju za privremenu obustavu nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ zbog nepovoljne epidemiološke situcije.

Prethodno je u prostorijama škole održan hitan sastanak na kojem je zaključeno da se nastavni proces privremeno obustavi i da se pređe na onlajn nastavu da bi se zaštitilo zdravlje učenika i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Sastanku su prisustvovali Katić sa saradnicima, direktor Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo u Istočnom Sarajevu Vlado Miovčić, direktor škole Danijela Mrda, predsjednik Školskog odbora, kao i predstavnici Doma zdravlja i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predstavnici škole upoznali su okupljene o trenutno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji u školi, te izrazili bojazan da se redovna nastava neće moći održavati u narednom periodu, a zabrinutost zbog širenja virusa korona izrazio je i direktor Regionalnog centra.

Nadležno ministarstvo reagovalo je po hitnom postupku i Opštinskoj upravi dostavilo mišljenje u kojem je saglasno sa navedenim zaključkom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare