Privrednicima za podsticaj 20.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić potpisao je danas sa šest privrednika sa područja opštine ugovore o dodjeli nepovratnih podsticajnih sredstava za podršku proizvodnom zanatstvu, ukupne vrijednosti 20.000 KM.

Ćosić je istakao da je opština u budžetu za ovu godinu planirala 100.000 KM za podsticaj razvoja privrede i poljoprivrede, od čega 60.000 za privrednike i 40.000 KM za poljoprivrednike.

On je naglasio da je cilj ovih podsticajnih sredstava da se očuvaju postojeća radna mjesta kroz direktne subvencije za kupovinu osnovnih obrtnih sredstava, zapošljavanje novih radnika, otvranje novih zanatskih radnji, nabavku osnovnog stada i mehanizacije.

Ćosić je podsjetio da je u maju dodijeljeno 30.000 KM podsticajnih sredstava za poljoprivredu. „Ostatak od 50.000 KM do kraja godine ćemo dodijeliti poljoprivrednicima, jer imamo više njihovih zahtjeva“, rekao je Ćosić i dodao da ovaj program daje prve rezultate i da su ljudi veoma zaintersovani za njega.

Ćosić je naglasio da će se Program podsticaja razvoja privrede i poljoprivrede provoditi i 2014. godine, te da se nada da će za te namjene biti izdvojeno 200.000 KM.

Vlasnik samostalne zanatske radnje Srđan Jeremić, koji se bavi postavljanjem podova i parketa, kaže da će mu ova sredstva pomoći da unaprijedi svoju djelatnost.

Milan DŽebo, koji se bavi proizvodnjom pogrebne opreme, rekao je da će ova sredstva iskoristiti za nabavku nove mašine i zapošljavanje novog radnika, kako bi poboljšao kvalitet proizvoda i proširio tržište.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare