Privrednici iz Srpske na sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

0

BEOGRAD – Privrednici iz Republike Srpske nastupiće na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji danas počinje u Beogradu, gdje će se direktno predstaviti četiri kompanije iz Srpske, a više njih promovisaće se putem kataloga.

Iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji najavili su da će svečanom otvaranju četvorodnevne manifestacije u 11.00 časova prisustvovati ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić i šef Predstavništva Mlađen Cicović.

Sajam će u hali 1 Beogradskog sajma otvoriti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić.

Na sajmu će se, u organizaciji Privredne komore Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom BiH, direktno predstaviti kompanije „Vendom“ iz Laktaša, „Orao“ iz Bijeljine, „Dm montaža“ iz Broda i banjalučki „Satvork“.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća jedan je od najznačajnijih privrednih i tehnoloških događaja u Srbiji i jugoistočnoj Evropi i ima izuzetan uticaj na budući razvoj industrije u zemlji i regionu.

„To je tradicionalno mjesto susreta i poslovnih kontakata, koje omogućava brojnim izlagačima i posjetiocima ispunjenje poslovnih očekivanja“, naveli su iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Predstavništvo, kao i ranijih godina, pruža tehničku podršku Privrednoj komori Republike Srpske u organizaciji nastupa privrednika iz Srpske na tom sajmu.

U pet hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma očekuje se učešće više od 500 direktnih i indirektnih izlagača, proizvodnih i projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija i inovativnih pojedinaca iz tridesetak zemalja svijeta.

Izlagači će predstaviti najnovija tehničko-tehnološka postignuća, prvenstveno u oblasti industrijskih tehnologija.

Kako je najavljeno, Cicović će nakon otvaranja Sajma posjetiti zajednički štand Privredne komore Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Međunarodni sajam tehnike)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare