Privredni subjekti pretrpjeli štetu veću od 1,5 miliona KM

0

ZVORNIK – Privredni subjekti u opštini Zvornik, prema preliminarnim procjenama, pretrpjeli su štetu veću od 1,5 miliona KM, rekao je danas zamjenik načelnika ove opštine Danijel Dragičević.

Dragičević je nakon sastanka sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske rekao novinarima da se cijela opština Zvornik uključila da pomogne tim privrednim subjektima da nastave sa radom i da „štetu lakše prebrode“.

„Savez sindikata uputio je određene inicijative, a na višim nivoima biće raspravljano o mjerama koje će biti preduzete da bi se pomoglo tim preduzećima da nastave sa radom“, rekao je Dragičević.

On je naveo da će konačna procjena štete na privrednim subjektima biti poznata u petak, 6. juna, ali da je „okvirna cifra na repromaterijalu, gotovim proizvodima i objektima veća od 1,5 miliona KM“.

Predsjednik Sindikata uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Tomislav Vrhovac izrazio je zadovoljstvo što u opštini Zvornik svi privredni subjekti rade.

„Zahvaljujući aktivnosti lokalne zajednice, privrednih subjekata i građana, ovdje su štete manjeg obima, a posebno sam zadovoljan što svi privredni subjekti rade i što su svi radnici u njima“, istakao je Vrhovac.

Delegacija Saveza sindikata Republike Srpske sastala se i sa predsjednicima sindikalnih organizacija zvorničkih preduzeća, koji su ih upoznali o tome u kakvoj su situaciji poplavljeni radnici, kao i sa prijedlozima i sugestijama na koji način se rješavaju njihovi problemi.

Vrhovac je podsjetio da je današnja posjeta opštini Zvornik upriličena na osnovu odluke Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske da obiđe sve lokalne zajednice koje su pogođene poplavama.

U delagaciji Saveza sindikata, osim Vrhovca, bili su predsjednici Sindikata radnika MUP-a Anica Jondić, Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Milenko Granulić, Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić, Sindikata saobraćaja i veza Nebojša Đokić, Sindikata šumarstva i prerade drveta Vlado Pavlović, kao i predstavnik Regionalnog sindikalnog centra Zvornik Milena Vimić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments