Privode se kraju radovi na izgradnji studentskih domova u Palama

0

Radovi na izgradnji najmodernijih studentskih domova u Bosni i Hercegovini se privode kraju. Investicija vrijedna 12 miliona maraka trajno će riješiti dugogodišnji gorući problem studentskog smještaja u Palama.

Već početkom oktobra u ove objekte će useliti studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, četiri fakulteta koja su smještena u Palama.

Investicija je vrijedna 12 miliona maraka, a izvođač radova, preduzeće „Megasun“ je ispoštovalo sve rokove i trenutno se radi na uređenju prilaza objektu i dovršetku „finih radova“.

Dva studentska doma su podijeljena na muški i ženski dio, sa kapacitetom od po 300 studenata. U okviru objekata se nalazi recepcija, menza, kotlovnica, liftovi, kancelarije, odjel za studente sa posebnim potrebama, koji je potpuno prilagođen i urađen po najmodernijim standardima.

Svaka smještajna jedinica ima zasebno kupatilo, mrežu, internet i TV.

Problem neuslovnih studentkih domova u Palama će najzad biti riješen izgradnjom novih, što će doprinijeti kvalitetnijem procesu studiranja.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/izgradnja-studentki-domovi-pale-sep-2014/] width=[54] height=[54] title=[Studentki domovi Pale septembar 2014] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare