Pripremnim odjeljenjima biće obuhvaćeno 80 odsto predškolske djece

0

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik i Dječiji vrtić „Naša radost“ realizovaće i ove godine projekat pripremnih odjeljenja po mjesnim zajednicama, s tim da će ove godine za djecu udaljenu od škole biti obezbijeđen i prevoz.
Direktor „Naše radosti“ Vukomir Stanković rekao je da će biti formirano 15 odjeljenja, odnosno pet više nego u prošloj godini, čime će biti obuhvaćeno oko 80 odsto predškolske djece.

„Želja nam je da obuhvatimo sva zvornička naselja od Drinjače do Lokanja, odnosno gdje god ima više od desetoro djece i gdje se može formirati jedna vrtićka grupa“, rekao je novinarima Stanković.

On je istakao da će Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske finansirati rad četiri pripremna odjeljenja, dok će rad ostalih finansirati budžet grada Zvornika, tako da će za roditelje biti sve besplatno.

Ističući da će Dječiji vrtić obezbijediti vaspitače i didaktički materijal, Stanković je rekao da će pripremna odjeljenja raditi u školama i to u učionicama za prvačiće, dok će gradski budžet obezbijediti sredstva za prevoz djece tamo gdje su škole prilično daleko.

Pripremna odjeljenja, osim četiri na području Zvornika, radiće u Kiseljaku, Branjevu, Skočiću, Tršiću i Karakaju za djecu iz Čelopeka, Ulica, Ekonomije i Karakaja, te Roćeviću, Oraovcu, Križevićima i Petkovcima za djecu iz Cera i Petkovaca, Pilici za djecu iz Lokanja i Pilice, kao i Kozluku, dok još nije izvesno za Drinjaču, gdje bi išla i djeca iz Zelinja i Kamenice.

Pripremna odjeljenja radiće od prvog ponedjeljka u martu do 31. maja.

Ukupan broj djece biće poznat kada počnu sa radom pripremna odjeljenja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare