Pripremni program za školu pohađa 59 djece

4
Ilustracija

Na Palama je danas počeo besplatan predškolski program za 59 djece u Dječijem centru „Bubamara“.

Direktor Dječijeg centra Vanja Jugović rekla je Srni da će mališani biti raspodijeljeni u dvije vaspitno-obrazovne grupe i da će sa njima raditi dobar kadar.

Ona je navela da će program biti realizovan svakog radnog dana od 17.00 do 20.00 časova.

Prema njenim riječima, za polaznike će organizovati i odlaske na predstave i uključiti ih u sve ono kroz šta prolaze djeca koja pohađaju vrtić.

Ona je ocijenila da će tromjesečni program ovoj djeci dobro doći u vidu socijalizacije, upoznavanja drugara i da na bolji i kvalitetniji način prihvate školu u septembru.

Program pripreme za djecu u godini pred polazak u školu trajaće do 31. maja, a Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo je potrebni didaktički materijal za njegovu realizaciju.

U ovaj program od 2011. do 2021. godine bilo je uključeno 42.033 djece, a Vlada Republike Srpske je za njegovu realizaciju obezbijedila ukupno više od tri miliona KM.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Dječiji centar Bubamara)

Прати тему
Обавијeсти мe о
4 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Od 17 do 20 casova?
Da li se iko zapitao da li je to nkrmalno za djecu? Ima djece koja su u pola 8 vec na spavanju…

Nema ovdje nikakvog razuma. Prije 2 godine je bilo u terminu od 16.30 do 19.30 (doduše, u trajanju od jedne sedmice, poslije je sve stalo), znači bez veze….a da ne govorim da se gospoda iz ove ustanove nije udostojila da roditeljima vrati novac uplaćen na ime pripreme i održavanja neke manifestacije (koja se, naravno, nije održala), neposredno pred početak ove pLandemije….tako da, šta reći….žao mi je naše djece u svakom slučaju!

Razumijem da je ovo pokusaj prilagodjavanja roditeljima koji su na poslu do popodnevnih casova, ali ovo je stvarno nevjerovatno. Moje dijete se uveliko sprema za spavanje u ta doba.

Moje dijete vec drugi dan dolazi preumorno. Kaze ,,Mama,puno mi se spavalo“
Eee gdje mi zivimo