Pripremite se za prvi osmijeh Sarajeva

0

SARAJEVO – Prvi internacionalni festival pozorišne komedije, Osmijeh Sarajeva, uskoro otvara vrata svim ljubiteljima pozorišne umjetnosti koji će od 12. do 20. maja moći uživati u najboljim teatarskim ostvarenjima kada je u pitanju ovaj žanr. Osim domaćih predstava, organizatori najavljuju gostovanje i nekih od najpoznatijih regionalnih teatarskih trupa , kao i after party druženja sa učesnicima uz specijalne muzičke goste.

Osmijeh Sarajeva je prvi festival pozorišne komedije koji ima za cilj ugostiti najznačajnije i najbolje predstave iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH te na taj način ponuditi publici devet dana radosti i smijeha koji će iznova pozicionirati Sarajevo kao regionalnu prijestolnicu dobre zabave i kvalitetnog humora.

Sve predstave kao i prateći program festivala će biti održan u Bosanskom kulturnom centru (BKC), kao i završna gala ceremonija te dodjela nagrada koja će biti upriličena posljednje festivalske večeri. U okviru festivala će biti dodijeljeno ukupno pet nagrada i to u kategorijama: Najbolja predstava, Najbolji glumac, Najbolja glumica, te u kategoriji Najbolji mladi glumac i Najbolja mlada glumica.

Svake festivalske večeri, po završetku oficijelnog programa, bitće upriličene zabave na kojima će se svi posjetitelji, predstavnici medija i prijatelji festivala moći družiti sa učesnicima, glumcima, režiserima i drugim gostima festivala uz kvalitetan muzički program za koji će biti zaduženi izvođači koji također njeguju humor kao sastavni dio svog muzičkog izražaja.

Više detalja o programu festivala i kupovini ulaznica donosimo uskoro.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare