Priprema za predstojeću sezonu

0

ZVORNIK – Radnici „Zvornik stana“ mijenjaju stare toplovodne cijevi koje vode prema kotlarnici Zmajevac, što će omogućiti znatnu uštedu toplotne energije i kvalitetnije grijanje.

„Stare cijevi, koje su bile u funkciji više 25 godine, biće zamijenjene termoizolovanim“, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Miodrag Jevtić.

On kaže da će, nakon kotlarnice Zmajevac radovi biti nastavljeni i u kotlarnici u B-blokovima.

„Radovi, čija je vrijednost 100.000 KM, biće završeni do kraja septembra“, istakao je Jevtić.

Jevtić je danas apelovao na korisnike da prije početka sezone grijanja izmire obaveze prema „Zvornik stanu“.

„Samo iz prethodne sezone potražujemo 1.200.000 KM, a ukupno 2.500.000 KM. Zato, apelujemo na korisnike da izmire dugovanja prema nama, jer – ako nema plaćanja, onda ne može biti ni grijanja“, kaže Jevtić.

On navodi da je „Zvornik stan“ podijelio opomene dužnicima i najavio da će krajem septembra biti podnesene tužbe protiv onih koji ne izmire obaveze.

Direktor „Zvornik stana“ istakao je i da će ukupan dug prema „Bh. gasu“ koji iznosi 3.800.000 KM do početka sezone grijanja biti umanjen za 2.000.000 KM.

Sredstva za ove namjene biće obezbijeđena dijelom iz kreditne linije,a dijelom od naplate potraživanja.

Cijena grijanja stambenog prostora u Zvorniku je tri KM po metru kvadratnom, a Jevtić je najavio i da bi u novu grejnu sezonu mogli ući sa cijenom manjom do pet odsto, ukoliko cijena gasa bude smanjena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare