Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite pružaju pomoć u Kozarskoj Dubici

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite upućeni su na pružanje pomoći opštini Kozarska Dubica, saopšteno je iz ove institucije.

Republička uprava civilne zaštite moli građane da ne šire dezinformacije i paniku o pucanju nasipa.

„Prema zvaničnim informacijama dobijenim od načelnika opštine Kozarska Dubica, došlo je do prelivanja nasipa u dužini od 100 metara, ali se ulažu svi napori da se zaštite ljudski životi i imovina na lokalitetu Dragsenić“, navode iz Uprave.

Grad Banjaluka uputio je Kozarskoj Dubici pomoć u vidu mašine za punjenje vreća sa pijeskom i 10.000 komada vreća za pijesak, a iz Uprave civilne zaštite Srpske najavljeno je da će, ukoliko situacija na terenu bude zahtjevala, biti angažovane i dodatne snage za pomoć lokalnim zajednicama.

Uz timove za pružanje pomoći, od noćas su na terenu rukovodstvo Republičke uprave civilne zaštite, te načelnici područnih odjeljenja Banjaluka i Bijeljina.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić proglasio je sinoć vanrednu situaciju na području Dubičke Ravni, nakon što je u mjestu Svetinja voda prelila obodni kanal.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare