Pripadnici Centra će dobrovoljno darivali krv

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo organizovao je danas u kliničkim centrima Kasindo i Foča akciju dobrovoljnog davanja krvi, povodom obilježavanja 4. aprila, Dana policije Republike Srpske.Portparol Centra Danka Tešić rekla je da se prijavilo 56 policijskih službenika koji žele da daruju ovu dragocjenu tečnost.

„Pripadnici Centra će dobrovoljno dati krv onima kojima je najpotrebnija i na taj način pokazati humani aspekt policijske profesije“, rekla je Tešićeva.

Šef Transfuziološke službe bolnice Kasindo Mirna Milošević-Ašonja rekla je da je danas prijavljeno oko 30 dobrovoljnih davalaca i da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske dvaput godišnje organizuje ovakve akcije.

Ona je naglasila da su zalihe krvi u ovoj bolnici trenutno na zadovoljavajućem nivou, ali da će ova akcija pomoći da se popune rezerve.

„Potrebe bolnice Kasindo mijenjaju se svakog dana, ali u saradnji sa ostalim službama i Zavodom za transfuzijsku medicinu u Banjaluci možemo zadovoljiti sve potrebe“, naglasila je Ašonja.

Ona je istakla da u bolnici Kasindo jednom mjesečno organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi, te da će narednih dana organizovati akciju i u srednjim školama.

„Pozivam dobrovoljne davaoce krvi da radnim danima od 7.00 do 15.00 časova dođu u našu službu i daruju krv“, rekla je Ašonja.

Pripadnik Policijske stanice Istočno Sarajevo Amila Bešo rekla je da drugi put daruje krv i da će se uvijek rado odazvati takvom pozivu, jer zna da će pomoći nekome kome je krv potrebna.

Povodom Dana policije, pripadnici CJB Istočno Sarajevo održaće danas i sutra predavanja u osnovnim školama o štetnosti opojnih droga, a u svim policijskim stanicama na području Centra biće organizovan „Dan otvorenih vrata“ gdje će građani, učenici i djeca iz obdaništa moći da se upoznaju o radu policije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare