Primjeniti pozitivna iskustva Etno sela „Stanišići“

0

FOČA – Rukovodstvo opštine Foča dogovorilo je na današnjem sastanku u ovoj opštini saradnju u oblasti unapređenja turizma sa direktorom i vlasnikom Etno sela „Stanišići“ Borisom Stanišićem.

Stanišić, vlasnik autentičnog planinskog sela u sred semberske ravnice, koje godišnji posjeti oko 800.000 gostiju, rekao je da dobru praksu koju je primijenio u izgradnji i promociji etno sela želi prenijeti opštini Foča, za koju je istakao da obiluje turističkim potencijalima, ali joj nedostaje promocija.

„Za početak, zvanično sam pozvao rukovodstvo opštine da posjeti Etno selo, da se pobratimimo, kako bismo imali više prilike da razmijenimo iskustva“, rekao je Stanišić.

On je istakao da su neiscrpni potencijali za razvoj turizma koje pruža ljepota Nacionalnog parka „Sutjeska“, dvije rijeke u centru Foče i jedinstveni rafting na Tari.

„Foča ima turističku organizaciju, ali joj nedostaje turistička agencija koja bi na pravi način sve to promovisala i tako privukla veći broj turista“, rekao je Stanišić, te naglasio da je za sve potreban novac, ali da se velikim radom i voljom dosta toga može unaprijediti.

Zamjenik načelnika opštine Foča Radenka Srndović istakla je da je rukovodstvo opštine, i pored geografskih razlika, prepoznalo mogućnost preuzimanja dobre prakse od Etno sela „Stanišići“, prije svega kada su u pitanju marketing i promocija.

„Dok još traje turistička sezona organizovaćemo sajamsku prezentaciju turističke ponude opštine Foča u Etno selu `Stanišići`, gdje boravi veliki broj gostiju“, rekla je Srndovićeva.

Osim načelnika opštine Foča Radisava Mašića i njegovog zamjenika, sastanku sa Stanišićem prisustvovali su direktor Turističke organizacije Foča LJeposava Đajić i narodni poslanik Nikola Perišić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare