Primjena integrisanog upravljanja otpadom

0

ZVORNIK – Zvornik je jedna od 11 opština iz Srbije, Crne Gore i BiH u kojima se provodi projekat Međunarodne organizacije Regionalni centar za životnu sredinu za centralnu i istočnu Evropu /REC/, čiji je cilj da se pomogne uvođenje integrisanih i održivih strategija upravljanja otpadom u ovim lokalnim zajednicama.

Riječ je o projektu pod nazivom „Podrška lokalnim zajednicama u regionu zapadnog Balkana u implementaciji integrisanog upravljanja otpadom i koncepta tri er“.

„Do sada je urađena procjena trenutnog stanja u oblasti upravljanja otpadom, održana je radionica za predstavnike opštinskih vlasti na kojoj je predstavljen teorijski okvir značajan za razumijevanje integrisanog upravljanja čvrstim otpadom i koncepta tri er /smanji, ponovo koristi i preradi/, te su istražene mogućnosti i date preporuke za preduzimanje odgovarajućih mjera i aktivnosti kojima bi se isti uveli u praksu upravljanja otpadom“, rekla je šef Službe za javne nabavke, razvoj i međunarodnu saradnju opšine Zvornik Mila Knežević.

Opštine koje su obuhvaćene projektom su u BiH Goražde, Kladanj, Foča, Višegrad i Zvornik, u Srbiji Loznica, Bajina Bašta i Priboj i u Crnoj Gori Bijelo Polje, Mojkovac i Pljevlja.

Projekat, čija je relizacija počela u junu 2014. godine, rezultirao je izradom Studije koja će biti polazna osnova za dalje aktivnosti opština na ovom polju kao i potencijalna podrška REC-a za određene projekte u opštinama, saopšteno je danas iz zvorničke lokalne uprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare