Prikupljeno 800KM za lica sa invaliditetom

0

SOKOLAC – Na donatorskoj večeri, koju je za pomoć licima sa invaliditetom na Sokocu organizovalo lokalno udruženje “Podrška”, prikupljeno je 800 KM, a očekuje se da će biti obezbijeđeno još 500 KM.

Predsjednik Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” Snježana Bašević rekla je novinarima da je večeras organizovana izložba radova članova ovog udruženja, koja je bila prodajnog karaktera, s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć licima sa invaliditetom, te njihovog ravnopravnog uključivanja u društvenu zajednicu i ublažavanja socijalnih i psihičkih posljedica invalidnosti.

U parohijskom domu crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu bili su izloženi oslikani predmeti od stakla i keramike, urađeni zidni kalendari za 2013. godinu, razne vrste nakita, ikebane.

Prema riječima Baševićeve, udruženje “Podrška”, koje broji oko 120 članova, već četvrtu godinu organizuje donatorske večeri na kojima se prikuplja pomoć za lica sa posebnim potrebama.

Ona je napomenula da su u organizaciji donatorske večeri pomogli Ustanova za kulturu i Udruženje “Aurora” sa Sokoca, dok su hranu i piće obezbijedile lokalne firme “Matpan”, “Duga-komerc”, “Jankomerc”, “Bartula”.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovali su gudački sastav Banjalučke filharmonije i dramsko-recitatorska sekcija ove ustanove, a na video-bimu prikazani su ovogodišnji radovi Udruženja.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica obećao je ranije da će opština donirati Udruženju “Podrška” 500 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments