Prikupljeno 75 doza krvi

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas prikupljeno 75 doza u akciji dobrovoljnog davanja, što je od velikog značaja jer su ove godine neprekidni zahtjevi za koncentratima trombocita, rekla je šef službe za transfuziju „Kasindo“ Jelena Stojanović Lukić.

Lukićeva je istakla da je ova akcija od velikog značaja zbog obnavljanja zaliha krvi u ovoj službi, te da će prikupljena krv zadovoljiti potrebe službe u jednom odrđenom periodu.

„Ove godine neprekidno imamo zahtjeve za koncentratima trombocita i samo oni koji su bili u situaciji da je neko njihov u potrebi znaju da je ogroman napor za porodicu kada svaki dan za pacijenta treba da se obezbijedi šest koncentrata tormbocita“, rekla je Lukićeva.

Za današnju akciju prijavila su se 102 lica, a organizovao je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta „Romanija“.

Predsjednik ovog aktiva Andrej Miovčić kaže da je zadovoljan velikim odzivom davalaca kojima se pridružila i grupa od 17 članova Udruženja dobrovoljnih davalaca iz Gacka.

Predsjednik Udruženja iz Gacka Miroslav Vuković rekao je da već drugi put sa prijateljima učestvuje u akciji davanja krvi na Sokocu i da ovaj dolazak koriste i za posjetu Vojničkom spomen groblju „Mali Zejtinlik“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare