Prikupljeno 25 doza krvi

0

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Domu zdravlja na Palama odazvalo se 40 osoba i prikupljeno je 25 doza ove dragocjene tečnosti.
Akciju su organizovali opštinska organizacija Crvenog krsta Pale, Omladinska zadruga i Savjet mladih, u saradnji sa Odjeljenjem za transfuziju krvi Bolnice Istočno Sarajevo.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Jelena Petrović rekla je novinarima da je ovo četvrta akcija darivanja krvi u ovoj godini, te da je organizovana na inicijativu Omladinske zadruge Pale.

Petrovićeva je navela da se akciji, osim mladih studenata, priključilo i nekoliko sugrađana koji su željeli da doniraju dragocjenu tečnost.

Šef službe transfuziologije u Bolnici u Istočnom Sarajevu Jelena Stojanović Lukić rekla je da je svaka akcija ovakvog karaktera podjednako važna za transfuziologiju, te da joj se najviše raduju pred novogodišnje praznike.

Ona dodaje da im je krv veoma dragocjena u ovom periodu zbog godišnjih odmora i uslova na putevima.

“Zalihe su zadovoljavajuće, jer smo uvezani sa svim ostalim službama i sa Zavodom za transfuziju u Banjaluci. Davaoci su uvijek potrebni jer nikad ne treba zaboraviti da krv ima svoj rok trajanja, naročito krvna grupa sa negativnim Rh faktorom koja je uvijek dobro došla”, istakla je Lukićeva.

Predsjednik Omladinske zadruge “Prvi posao” sa Pala Stefan Stajčić rekao je da su se za kraj godine odlučili da dobrovoljno daruju krv kako bi pokazali da su mladi spremni i akcije humanitarnog karaktera.

Bradonjić Ivan rekao je da deveti put daje krv i da je to human gest kojim pomože drugima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments