Prikupljene 102 doze krvi

0

U humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi danas je u Istočnom Sarajevu prikupljeno 102 doze ove najdragocjenije tečnosti, izjavio je Srni predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije Radenko Mitrović, nakon okončanja akcije. Mitrović je istakao da je prikupljanjem 102 doze krvi premašen plan današnje humanitarne akcije, jer je bilo planirano da se prikupi oko 100 doza ove najdragocjenije tečnosti. „Još jednom se potvrdilo da živimo u humanom društvu i da zajedničkim snagama možemo pomoći zdravstvenim institucijama kojima je neophodna krv. Prezadovoljan sam onim što je danas urađeno i što ćemo Bolnici `Kasindo` obezbijediti nove doze ove nadragocjenije tečnosti“, rekao je Mitrović. On je napomenuo da su se akciji odazvali studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, članovi Saveza društava dobrovoljnog davalaštva RS, kao i radnici javnih preduzeća.

Direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske /RS/ Gordana Guzijan rekla je da su se danas prvi put udruženja dobrovoljnih davalaca krvi RS organizovala u zajedničkoj humanitarnoj akciji, kako bi se obezbijedile neophodne doze krvi za Bolnicu „Kasindo“.

„Mart je mjesec koji je obilježen brojnim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi širom RS. U Kotor Varoši je takođe danas organizovana slična akcija, a u narednom periodu su planirane brojne akcije širom RS kako bi se obezbijedilo što više doza krvi heophodnih našim zdravstvenim ustanovama“, naglasila je Guzijan.

Ona je izrazila zadovoljstvo količinom prikupljenih doza krvi i napomenula da se darivanjem krvi potvrđuje velika humanost svih ljudi koji u takvim akcijama učestvuju.

„Veoma je bitno što su se današnjoj akciji darivanja krvi odazvali studenti i radnici javnih preduzeća. Organizatori su se zaista potrudili da obezbijede sve neophodne uslove kako bi se akcija nesmetano i bez problema provela“, dodala je Guzijan.

Predsjednik Saveza društava dobrovoljnog davalaštva RS Miro Anđelić rekao je da je današnja akcija prva koju je organizovao ovaj savez.

On je istakao da su akcije dobrovoljnog darivanja krvi veoma značajne za sve zdravstvene institucije u RS i da će u narednom periodu biti organizovane širom RS.

„Imajući u vidu činjenicu da smo imali veoma malo vremena za organizovanje ove akcije u Istočnom Sarajevu prezadovoljan sam odazivom ljudi, jer nisam mogao pretpostaviti da će biti prikupljene 102 doze krvi“, dodao je Anđelić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare