Prikupljanje pomoći za liječenje Mie Torbice

0

Mia Torbica ima samo osam godina i odlična je učenica OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ u Beogradu. Umjesto da ide u školu i priprema se za kraj polugodišta ona mora da leži u bolnici i trudi se da pobijedi leukemiju.

Porodica iz koje potiče je sa Kupresa, a kako joj je djed vojno lice, uz mnoge selidbe završili su koju godinu pred rat u Sarajevu.

Njen djed, Mihajlo Cvijetić јe pukovnik u penziji, oficir koji nije pobjegao, ranjavan je, аli nije nikad ničim ukaljao svoje ili ime naroda koji je branio. Miina majka Sanja je jedno od najhrabrijih stvorenja.

Zajedno sa majkom i sestrom provele su godine i godine u kasarni u zajedničkom smještaju, ali uvjek spremni na pomoć. Stan u Sarajevu nikad nisu uspjeli povratili. Cvijetići su tek početkom ove godine izašli su iz kasarne (poslije 23 godine) u svoj stan, zajedno sa Sanjom i njene tri djevojčice, koje bi u ovom slučaju bile i donatori koštane srži svojoj sestri.

U maju 2013. Mia se razboljela od limfoblastne leukemije. Primljena je u Dječiju univerzitetsku kliniku Tiršova, gdje su ljekari utvrdili da boluje od leukemije ALL IC BFM 2009, B II comon. Mia je liječena po standardnom protokolu koji je određen za tu vrstu bolesti i koji je uključivao hemo terapiju. Prilikom liječenja Mia je bila životno ugrožena, ali je, srećom, sve završeno u najboljem redu. Ljekari su u maju 2015. godine zaključili da je Mia izliječena, a samim tim je i prestala sa terapijom.

I pored naizgled dobrog zdravstvenog stanja, 6. decembra Miina majka je primijetila da nešto nije u redu sa Miinim očima i radi toga je odmah otišla u Dječiju kliniku gdje je djevojčica prvobitno liječena. U urgentnom centru ljekar je uradio rentgenski snimak glave, magnetna rezonanca, a potom i punkcija ilijačne kosti. Tada je utvrđeno da se leukemija vratila i ovog puta proširila do likvora i na koštanu srž. Interesantna činjenica je da je u tom trenutku njen biohemijski nalaz i dalje uredan. Miina sadašnja dijagnoza glasi akutna limfoblastna leukemija recidiv.

Zdravstveno stanje Mie je vrlo ozbiljno u ovom trenutku.

Njeno liječenje zahtijeva pored hemoterapije i zračenja, takođe i transplataciju koštane srži. Liječenje u Italiji košta 148.000,00 EUR, a bolnica je svojim e-mailom potvrdila da je u ovom trenutku spremna da primi Miu na liječenje.

Do sada su se dobrotvornoj akciji pridružili Srpska pravoslavna crkva Arhiepiskopije beogradsko-karlovake i Njegova Svetos Patrijah srpski G. Irinej, mnoge osnovne škole iz Srbije, srpski mediji, kao i veliki broj ljudi iz dijaspore.

Zato molimo sve ljude dobre volje da pomognu na bilo koji način, u granicama svojih mogućnosti, jer svaka pomoć za Miu znači život.

Novčana sredstva za pomoć Mii u Republici Srpskoj moguće je uplatiti na račun:

Nova banka a.d. Banja Luka
5558000025319625
korisnik: Mia Torbica

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare