Prikazan film o zabranjenoj ljubavi

0

U Centru za kulturu na Palama sinoć je prikazan film “Naši očevi, majke i njihova djeca” režisera Sanje Savić, koji govori o zabranjenoj ljubavi dvoje mladih.


Savićeva je rekla novinarima da je ovo njen prvi dugometražni film koji govori o auto-mafiji i ljubavi između Nadije i NJegoša koji su sa različitih etničkih strana u BiH.

“Ovo je moj diplomski scenario. Iz priča koje sam čula pripremala sam ovaj film i htjela sam da bude kao matrica Romea i Julije o ljubavi dvoje mladih koji pokušavaju da se izbore za svoju ljubav, ali sve je protiv njih”, naglasila je Savićeva, koja je i scenarista ovog filma.

Ona je dodala da je priprema filma trajala oko tri godine, a da je najviše problema imala sa organizacijom snimanja, što je bilo sasvim normalno i očekivano jer je film niskobudžetni.

Predsjednik udruženja “Jaka žena” sa Pala Lenka LJevak rekla je da je ovo njihov zajednički projekat sa Sanjom Savić, mladom sugrađankom čiji film govori o auto-mafiji i realnom životu na ovim prostorima.

Sanja Savić rođena je 1988. godine u Sarajevu, a osnovne i master studije završila je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Objavila je knjige pripovedaka “Kad žirafa progovori” i “Vrijeme vašara”, te roman “Neoštrine”. Bavi se animacijom i eksperimentalnim dramskim formama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments