Prijetnje upravniku Šumskog gazdinstva “Rogatica” i šumaru

0

ROGATICA – Rogatički policajci lišili su slobode lice čiji su inicijali M.M. sa Sokoca zbog osnovane sumnje da može biti dovedeno u vezu sa prijetnjama upravniku Radne jedinice Šumskog gazdinstva “Rogatica” čiji su inicijali M.P. i šumaru T.P.Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da je M.M, nakon kriminalističke obrade, uz saglasnost Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Višegrad, pušten iz službenih prostorija.

Policijskoj stanici Rogatica, sinoć je oko 23.00 časa, V.P. prijavila da je nepoznato lice putem mobilnog telefona pozvalo njenog muža M.P. i prijetilo njihovoj porodici, nakon čega je isto lice ponovo pozvalo, rekavši da u mjestu Stjenice gori šumar T.P.

Odmah nakon prijave, policajci su u blizini šumarnice zatekli zapaljeno ogrevno drvo, vlasništvo tog šumara.

Nakon što je vatra ugašena, obavljen je uviđaj, te konstatovano da je nepoznato lice ili više njih, najvjerovatnije, drva posulo zapaljivom tečnošću i zapalilo ih.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Višegrad, izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi M. M, u mjestu Podromanija, prilikom čega su pronađeni: automatska puška (dobošar) sa okvirom, pet komada ručnih bombi, jedna dimna bomba, jedna zolja, dvije automatske puške sa okvirima bez municije, lovačka puška, RAP sa 12 komada metaka, okvir sa dva metka, zatvarač i udarna igla.

U toku je preduzimanje dodatnih istražnih radnji na identifikaciji izvršilaca krivičnih djela, dok će protiv M.M. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments