Prijem za učenike i profesore iz Slovenije

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da je saradnja zvorničkog Srednjoškolskog centra “Petar Kočić” i Srednje škole “Srečko Kosovel” iz Sežane u Sloveniji inicirala da se i na nivou opština uspostave kontakti s ciljem saradnje u raznim oblastima.

Stevanović je danas primio učenike i profesore Srednje škole “Srečko Kosovel”, koji u Zvorniku borave u okviru Međunarodnog projekta “Upotreba simbola i vizuelnih grafika u matematici”.

“Saradnja između naše i škole u Sežani traje od 2007. godine, a poznanstva među učenicima prerastaju u prijateljstva”, istakao je Stevanović.

Direktor škole iz Sežane Dušan Štolfa izrazio je zadovoljstvo gostoprimstvom u Zvorniku i lokalnoj srednjoj školi koju posjećuje već četvrti put.

On je istakao da Zvornik lijepo napreduje, kao i škola “Petar Kočić”.

Direktor Srednjoškolskog centra “Petar Kočić” Biljana Pisić navela je da 15 učenika i tri profesora iz Sežane od utorka borave u zvorničkoj školi u okviru Međunarodnog projekta “Upotreba simbola i vizuelnih grafika u matematici”.

Učenici i profesori iz Sežane danas se vraćaju u Sloveniju, a uzvratna posjeta učenika i profesora iz Zvornika zakazana je za april 2014. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments