Prijem za predstavnike debatnog kluba Srednjoškolskog centra „Pale“

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević razgovarao je danas sa predstavnicima debatnog kluba Srednjoškolskog centra „Pale“ i njihovom profesoricom Jelenom Ćirić.
Debatni klub Srednjoškolskog centra Pale, između 80 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine koje okuplja Centar za kulturu dijaloga iz Sarajeva, izdvojio se po svom marljivom radu, najvišim mjestima na debatnim takmičenjima, najbolje organizovanim javnim debatama o aktuelnim problemima u lokalnoj zajednici i načinima njihovog rješavanja kao i drugim aktivnostima kojima su svoju školu i grad predstavljali u najboljem svjetlu.

Rezultati vrijednog, konstruktivnog i kontinuiranog rada Debatnog kluba Pale pokazani su pobjedom na Otvorenom debatnom takmičenju – kvalifikacijama za Svjetsko debatno takmičenje, na osnovu čega su učenici SŠC Pale Nataša Lizdek, Aleksandar Vladičić i Ivana Koroman stekli pravo učešća na najvećem debatnom takmičenju na svijetu.

Svjetsko debatno takmičenje ove godine se održava u Irskoj, u gradu Galway gdje će učestvovati preko 250 mladih ljudi iz 40 zemalja svijeta.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Opštine Pale Debatni klub  SŠC „Pale“ imaće priliku na takmičenju u Irskoj predstaviti svoje debatno znanje i vještine kao i grad iz kojeg dolaze.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare