Prijem za porodice poginulih radnika

0

ZVORNIK – Kompanija “Alumina” u Zvorniku organizovala je danas tradicionalni prijem za porodice radnika poginulih u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Porodicama 35 radnika uručen je skroman novčani poklon od po 100 KM, saopšteno je iz kompanije “Alumina”.

Predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva Radenko Smiljanić rekao je, obraćajući se okupljenima, da poginuli radnici zaslužuju posebno poštovanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku, svoj narod i ovu fabriku.

“Prijem za porodice poginulih radnika u našoj fabrici je tradicija i samo jedan od načina da pokažemo da ni oni, a ni njihove porodice, nisu zaboravljeni”, poručio je Smiljanić.

Zamjenik direktora kompanije za ekonomske poslove Stojan Jovanović rekao je da je sljedeći zadatak kompanije da podigne proizvodni kapacitet, kako bi obezbijedili bolju budućnost ne samo za zaposlene u kompaniji, nego i stvorili realnu šansu za nova zapošljavanja, među kojima i djece poginulih radnika ove fabrike.

Porodice poginulih radnika su zajedno sa predstavnicima sindikata i rukovodstva kompanije zapalili svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje poginulim radnicima, koje je podignuto u krugu fabrike 6. oktobra 1998. godine, a zatim je organizovan ručak u centralnom restoranu.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments