Prijem za olimpijca Aleksandra Kukolja

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović organizovao je danas prijem za džudistu Aleksandra Kukolja iz Beograda, rodom iz Zvornika, koji je izborio učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao član olimpijskog tima Srbije.
Stevanović je čestitao Kukolju povodom izvanrednog uspjeha koji je postigao.

„Čast nam je što je naš mladi sugrađanin, koji je prve dane svog života proveo na ovim prostorima, član olimpijskog tima Srbije“, rekao je Stevanović.

Podsjećajući da je Kukolj drugi sportista sa naših prostora, poslije proslavljenog atletičara Borislava Pisića, koji učestvuje na Olimpijskim igrama, Stevanović je rekao da zvorničko područje obiluje talentima.

„Mi koji brinemo, prije svega o ljudima i sportistima, trebalo bi da na ovim prostorima stvaramo uslove da Zvornik i Republika Srpska daju još novih i Kukolja i Pisića i drugih vrhunskih sportista“, istakao je Stevanović.

Komentarišući svoje učešće na najvećoj sportskoj smotri na svijetu, Kukolj je izrazio nadu da će biti častan predstavnik Srbije i da će svi biti ponosni na njega.

„Uvijek pred sebe stavljam velika očekivanja i u skladu sa tim i rezultat bi trebalo da bude veliki“, rekao je Kukolj i podsjetio da je bio 12. na olimpijskoj rang listi, a da se direktno plasiraju prva 22 borca na svijetu.

Prema njegovim riječima, tu je i 10 boraca, po dva sa pet kontinenata, ukupno 32 borca, i svaki traži šansu i nada se medalji.

„Mislim da sam dobro trenirao, da sam spreman, a ostalo zavisi od tog dana kakav ću biti, ali nadam se dobrom“, rekao je Kukolj.

On je napomenuo da se bodovi za olimpijsku normu prikupljaju dvije godine, tokom kojih je morao da bude u dobroj formi, sačuvan od povreda, te da bude finansijski obezbijeđen.

„Bio sam na dobroj poziciji, dobro sam rangiran, tako da je sve išlo korak po korak nabolje“, naveo je Kukolj.

Kukolj je podsjetio da je njegov otac iz Zvornika, a majka iz okoline Šekovića, te da rado dolazi na ove prostore i da se nigdje ne odmori kao u rodnom kraju svojih roditelja.

„Spojio sam lijepo i korisno. Danas sam upoznao gradonačelnika, drago mi je zbog toga i na ovom prijemu mi je veoma prijatno“, rekao je Kukolj.

Jedan od trenera u DŽudo klubu „Srpski soko“ Zvornik Ognjen Pavlović izrazio je zadovoljstvo što je Zvornik ugostio sportistu kakav je Kukolj.

„Drago mi je što smo, osim džudiste Vasilija Vujičića, koji je napravio istorijski rezultat ne samo za zvornički DŽudo klub, nego za zvornički sport uopšte, ugostili i Aleksandra Kukolja“, kaže Pavlović.

On je napomenuo da je Kukolj napravio fenomenalan rezultat, plasirao se na Olimpijadu, i drugi je čovjek iz Zvornika koji će na njoj učestvovati.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare