Prijem za djecu koja putuju u Kumbor

0

Boračka organizacija opštine Pale upriličila je u petak 16.08.2013. prijem za šesnaestoro djece demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida iz ove opštine kojima će ovog ljeta u okviru projekta socijalizacije djece Republike Srpske biti obezbijeđeno besplatno ljetovanje u Kumboru.


„Djeci koja će ljetovati u ovom crnogorskom mjestu obezbijeđen je i skroman džeparac, kao i svake godine do sada, a na put kreću sutra ujutro“, rekao je Srni predsjednik opštinske Boračke organizacije Mihajlo Parađina.

On je napomenuo da ovaj dugogodišnji projekat Boračka organizacija Republike Srpske realizuje sa Javnim fondom za dječju zaštitu iz Bijeljine.

Prema njegovim riječima, odabir djece vrši se na bazi javnog poziva i određenih kriterijuma koje propisuje Javni fond za dječju zaštitu.

„U Kumboru su dosta dobri uslovi smještaja, postoje instruktori za plivanje. Želim da naglasim dobru saradnju sa domaćinima, ali i to da je potrebno nastaviti ovakav vid podrške za djecu iz boračkih porodica koja su u stanju socijalne potrebe“, rekao je Parađina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare