Prijem za djecu koja idu na ljetovanje u Bečiće

2

Načelnik opštine Pale Boško Jugović organizovao je danas prijem za četvoro djece iz boračkih porodica koja će u ponedjeljak, 3. septembra, otputovati na desetodnevno ljetovanje u Bečiće u okviru projekta “Socijalizacije djece Republike Srpske”.

Jugović je izjavio novinarima da mališani ispunjavaju uslove koje je boračka organizacija postavila, te da su to djeca demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Obezbijedili smo djeci skroman džeparac od po 50 evra i želimo im ugodan boravak na moru”, rekao je Jugović i dodao da će sa ovom grupom u Bečiće putovati i 13 mališana sa spiska Centra za socijalni rad Pale.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina naveo je da su ovim programom od 2004. do 2010. godine prioritet imala djeca poginulih boraca, a sada su to isključivo djeca ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

On je dodao da je Boračka organizacija opštine Pale dobila pet mjesta, ali da je jedno dijete zbog određenih okolnosti otkazalo put.

Ove godine projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” realizuje se u 14 smjena od 20. maja do 21. septembra, a priliku za besplatno ljetovanje ima oko 1.900 mališana.

Projektom je od 2002. godine obuhvaćeno oko 25.000 djece uzrasta od šest do 15 godina.

Cilj projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje njihovih razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Davno nekada, 1963. godine i ja sam bio ucesnik mog prvog ljetovanja i susteta sa morem, kao i ova djeca. Zelim im puno radosti i uzivanja.

Jos da dodam: tad sam imao 13 godina…