Пријем за чланове Џију-џицу клуба „Јахорина“ који нижу успјехе

0

Начелник општине Пале Бошко Југовић и предсједник Скупштине општине Стефан Стајчић данас су организовали пријем за Џију-џицу клуб „Јахорина“ чији чланови су на недавном Отвореном балканском првенству у Подгорици освојили 10 медаља.

Југовић је изјавио новинарима да је постала традиција да овај џију-џицу клуб ниже успјехе, јер гд‌је год да оду на такмичења увијек се врате са много медаља, па је овај клуб најмасовнији и најтрофејнији у локалној заједници.

„И даље ћемо их подржавати, како финансијски, тако и у другим видовима. Они су показали да то заслужју окупљајући младост. Нама је важно да кроз спортски рад имају педагошку и психолошку линију, посебно у овом периоду одрастања најмлађих када је потребно све контролисати. Спорт управо пружа здрав живот, учи их како се односити једни према другима, тренерима и родитељима“, истакао је Југовић.

Југовић додаје да није једноставно водити групу д‌јеце на велика такмичења, али да то Џију-џицу клуб „Јахорина“ успјешно ради, те похвалио добитнике медаља чији се труд и рад исплатио.

Стајчић је рекао да општина Пале стоји иза свих својих спортиста и клубова, те се захвалио такмичарима који на најбољи начин представљају локалну заједницу, као и тренерима на њиховом залагању и труду који улажу да би клуб постизао завидне резултате на свим такмичењима.

„Ми смо ту за спортисте чак и у неким тешким тренутцима. Општина Пале осим финансијски, спортске клубове помаже и кроз инфраструктуру и то изградњом нових садржаја како би побољшали квалитет њиховог рада на тренинзима и квалитет одржавања такмичења“, изјавио је Стајчић и додао да је на Палама спорт на високом нивоу.

Према његовим ријечима, у току су радови на изградњи помоћног терена за Фудбалски клуб „Романија“ што ће дати нову димензију самом фудбалу у Палама, али и могућности организовања припрема за спортисте.

Стајчић истиче да ће изградњом факултета физичког васпитања и спорта добити нови садржај који ће у свом саставу имати и базен, па је сигуран да је ово само један у низу корака који ће Пале довести високо на мапу мјеста погодних за спортисте, за тренирање, припреме, а одакле ће израсти многи шампиони.

Тренер Џију-џицу клуба „Јахорина“ са Пала Дејан Јеркић захвалио се руководству општине на пријему, наводећи да им је локална заједница помогла при одласку на Отворено балканско првенство у Подгорици.

„Наша 23 такмичара су учествовала испред репрезентације Републике Српске и освојили 10 медаља за наше Пале. Такмичење је било много тешко, јер је наступало 1.300 такмичара из 23 земље“, подсјетио је Јеркић.

Чланови Џију-џицу клуба „Јахорина“ Нора Петровић и Андрија Чворо захвалили су за пријем истакавши да се напоран труд и рад исплати.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare