Prijem u Predsjedništvu primjer zloupotrebe institucija

0

Klasičan primjer zloupotrebe institucija BiH je prijem koji su bošnjački političari organizovali u Predsjedništvu BiH za lica za koja su vlasti Srbije dostavile zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice zbog ranih zločina nad srpskim civilima, istakao je predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina.


On je rekao da je sa aspekta bošnjačke političke i vjerske elite, i nevladinog sektora, Srbija dobar susjed i kooperativna kada procesuira i hapsi Srbe i upućuje ih u Hag. „Kada po istom principu želi da procesuira i pozove na odgovornost lica koja su počinila zločine nad Srbima, onda je Srbija ponovo genocidna, četnička“, rekao je Parađina.

Parađina je napomenuo da i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović po istom principu i osnovu ima pravo da u Sarajevu primi Srbe koji su bili u Hagu ili koji su pred Sudom BiH procesuirani za ratne zločine.

On je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske mora da poštuje procedure i da ne smije dozvoliti da se lica za kojima su raspisane potjernice Interpola „osjećaju komotno“.

Bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović, te stranački lideri Zlatko Lagumdžija i Fahrudin Radončić razgovarali su juče u Predsjedništvu BiH sa Naserom Orićem, Hakijom Meholjićem, Amirom Mehmedovićem, Smajom Mandžićem i Nurijom Husićem.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dobila je zahtjev Interpola Beograd za provjeru Nasera Orića, Nurije Husića, Hakije Meholjića, Amira Mehmedovića i Smaje Mandžića radi raspisivanja međunarodne potjernice zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine saopštilo je da je 4. avgusta 2011. godine, na osnovu krivične prijave MUP Srbije, podnijelo Višem sudu u Beogradu zahtjev za istragu protiv Nasera Orića i još četiri osobe osumnjičene za ratni zločin.

Zahtjev je podnesen zbog sumnje da su oni 12. jula 1992. godine počinili ratni zločin protiv srpskih civila u mjestu Zalazje i Donji Potočari, u opštini Srebrenica.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare