Prijem kod načelnika: Uz podršku Vlade, Pale ostaju na putu napretka

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je danas da je u protekloj kriznoj godini učinjeno sve što se moglo da bi ova opština ostala na putu napretka, ne odustajući ni od jednog razvojnog plana, u čemu nije izostala podrška i razumijevanje Vlade Republike Srpske.

„Svjesni smo svih izazova koji nas očekuju, ali smo spremni da racionalnim pristupom i još kvalitetnijim i efikasnijim radom zadržimo taj razvojni kurs, u čemu nam je potrebna saradnja sa Vladom Republike Srpske, ali i vama privrednicima i svim društvenim radnicima“, naglasio je Savić na prijemu za predstavnike privrednog i javnog života opštine u galerijskom prostoru Cekovića kuće.

Savić je podsjetio da su u 2011. godini, koju je obilježila finansijska kriza, u opštini Pale mnogi projekti privedeni kraju – završena je zgrada Ekonomskog fakulteta, nastavljeni radovi na sportskoj dvorani koja će u ovoj godini biti svečano otvorena, veliki broj puteva je asfaltiran, nastavljeni su radovi na tunelu Stambulčić koji bi trebalo da bude završen u septembru ove godine, kao i niz infrastrukturnih projekata.

Prema njegovim riječima, prednost opštine Pale u odnosu na druge opštine je i planina Jahorina i razvoj turizma, ali i imidž univerzitetskog centra, što se mora pretočiti u još snažniji razvoj, a što će omogućiti da Pale ostanu i vodeći privredni, trgovački, sportski i kulturni centar ove regije i grada Istočno Sarajevo.

„Obilježavanjem 20. rođendana Republike Srpske stavili smo tačku na jedan izazovan period i pokazali da srpski narod zna da stvori i očuva samoodrživu zajednicu i okvir koji garantuje slobodu i ostvarenje nacionalnih interesa, te da smo sada u poziciji da okrenemo novi list i u većoj mjeri se posvetimo ekonomskom razvoju i zapošljavanju mladih ljudi, da trasiramo razvojni put i stvorimo uslove da se u našoj sredini bolje i ljepše živi“, naglasio je Savić.(www.palelive.com / Srna / foto: Vasić)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare