„Prijatelji Lakraša“ uručili kancelarijski materijal

0

ZVORNIK – Predstavnici francuskog Udruženja „Prijatelji Lakraša“, iz istoimenog mjesta, uručili su Osnovnoj školi (OŠ) „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka kod Zvornika kancelarijski materijal vrijedan 300 evra.

Član Upravnog odbora ovog udruženja Žak Seara uručio je direktoru OŠ „Desanka Maksimović“ Sanji Tanacković kancelarijski papir, olovke, tonere za štampače, kao i materijal koji se svakodnevno troši u školi.

Seara je rekao da dolazi skoro svake godine u ovu školu sa kojom je ostvario prijateljstvo 2004. godine kada je bio direktor Regionalne kancelarije OEBS-a u Tuzli.

„U udruženju prikupljamo nešto novca i u skladu s tim pomognemo ovoj školi i njenim učenicima da im uslovi školovanja budu lakši“, rekao je Seara i podsjetio da je predprošle godine obezbjedio sredstva za užinu jednom broju učenika ove škole.

Tanackovićeva je rekla da je Seara nakon prve posjete ovoj školi sklopio prijateljstvo sa nastavnicima i učenicima, te da je nastavio prijateljske odnose i poslije penzionisanja, što potvrđuje donacijama svake godine.

Dobrodošlicu Seari i njegovoj supruzi Moniki učenici ove škole priredili su na francuskom jeziku, a dočekao ih je i Rade Perić koji je bio direktor škole kada je Seara prvi put posjetio u ovu školsku ustanovu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments