Priipreme za nastavak gradnje doma i Bogoslovskog fakulteta

0

FOČA – Radnici preduzeća „Građenje“ iz Istočnog Sarajeva počeli su pripremne radove za nastavak gradnje studentskog doma u Foči i za adaptaciju nekadašnje direkcije preduzeća „Maglić“ u novo sjedište Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da su, prema informacijama koje je dobio od investitora i izvođača radova, u završnoj fazi procedure za dobijanje austrijskog kredita iz kojeg će biti finansirani radovi.

„Da se ne bi čekala ta faza, krenulo se sa pripremnim radovima. Intenzivniji radovi će uslijediti kada sredstva budu operativna, a ja očekujem da će to biti za koji dan“, rekao je Mašić.

On je dodao da je glavni izvođač radova austrijska firma „BIS VAM analgentehnik“, koja je za podizvođača angažovala preduzeće iz Istočnog Sarajeva. Investitor je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

„Riječ je o projektu koji je dogovoren sa Austrijom za rekonstrukciju Univerziteta u Istočnom Sarajevu u vrijednosti od 10 miliona evra, od čega 3,2 miliona evra ide za studentski dom i Bogoslovski fakultet u Foči“, precizirao je Mašić.

Gradnja studentskog doma u Foči počela je 2010. godine, a radovi su stali nakon pokrivanja objekta.

Na početak adaptacije novog sjedišta Bogoslovskog fakulteta čeka se od 2011. godine, kada je prilikom posjete Foči NJegova svetost patrijarh srpski Irinej osveštao ovu zgradu i blagoslovio početak radova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare